štvrtok 16. apríla 2015

Čo sa vlastne nazýva bambusovou mriežkou? Na čo sa bambusová mriežka používa?

Okrem toho, že bambusová mriežka je praktická, je aj atraktívna. Nie je teda divu, že jej použitie je tak rôznorodé a nie je obmedzené na použite ako podklad pod popínavé rastliny. 
Určite už každý z vás videl takúto mriežku v nejakej záhrade, len nevedel, že sa takto nazýva. Drevenú mriežku je možné použiť aj v interiéri a nie len v exteriéri. V skutočnosti ju čoraz viac používajú stolári, dizajnéri, alebo domáci kutilovia.

Ale čo vlastne je táto časť nábytku? Drevená mriežka, okrasná mriežka, kláštorná mriežka alebo vetracia mriežka je zložená z tenkých líšt, ktoré sú zlepené a spevnené tak, aby stopy lepenia neboli vidieť. 


Meno pochádza z dôb, kedy tieto mriežky zdobili záhrady kláštorov, alebo slúžili ako ochrana, alebo ozdoba kláštorných okien. Z týchto dôb pochádza aj jedno z názvov.

Veľkou výhodou je jej mnohostranné využitie. Neslúži teda len ako ozdoba záhrady, ale je možné ju využiť mnoho ďalšími spôsobmi. Napríklad ako výplň dverí nábytku. Drevená mreža je dekoratívna a praktická aj v prípade, že sa použije na skrytie radiátorov v našej domácnosti. Drevená mriežka je vhodná na skrytie radiátorov aj práve preto, že nebráni v prúdení vzduchu, ale je skoro nemožné cez ňu vidieť. Preto sa používa na skrytie radiátorov, vykurovacích telies, bojlerov, elektromerov a ako výplň dverí nábytku.
Ako výplň dverí sa používa najčastejšie na nábytku v predsieni, v kuchyni, alebo na botník.


Kto nevie, kde by bolo možné zohnať drevenú mriežku, tým odporúčam túto stránku: www.naturtrend.com

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára